Thermografie

Bouwkundige thermografie GroningenThermografie

Bij thermografie maakt Energielabel Groningen gebruik van hoogwaardige warmtebeeldcamera’s. Zo’n camera is in staat om warmte te meten en om te zetten in beeld. Een groot voordeel van een thermografisch onderzoek is dat het onzichtbare problemen in één oogopslag duidelijk maakt. Op een warmtebeeld is precies te zien waar in een gebouw warmte verloren gaat of waar schimmelgroei kan ontstaan.

“Dankzij een thermografisch onderzoek zijn wij nu eindelijk af van de kou en tochtklachten in ons huis!”

Energielabel Groningen

Energielabel Groningen heeft een ITC Level 3 gecertificeerd thermograaf in dienst en is in het bezit van geavanceerde warmtebeeldcamera’s. Wij doen hiermee onder meer thermografisch onderzoek in woningen en gebouwen in Groningen, Friesland en Drenthe. Energielabel Groningen is expert in thermografie. We kunnen helpen bij het opsporen van vele van problemen zoals: brandgevaar in elektrisch installaties, isolatiegebreken, schimmel, vochtproblemen, lekkages en tochtklachten.

Omstandigheden bij thermografie

Een onderzoek naar warmteverlies of isolatiegebreken vraagt om bijzondere weersomstandigheden. Het is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een verschil van ten minste 10 graden Celsius is noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat de zon, harde regen en wind geen verstoringen van het beeld geven. Vandaar dat wij thermografisch onderzoek uitvoeren bij koele rustige weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Thermografie

Thermografie biedt in veel gevallen uitkomst. Bij de controle van zonnepanelen of de kwaliteit van isolatie. Ook lekken in daken, CV leidingen en vloerverwarming systemen kunnen met worden opgespoord. Problemen in de productie en bij elektrische installaties als overbelasting, slechte uitlijning, verkeerd afgestelde aandrijfassen en lagerproblemen veroorzaken thermische afwijkingen die kunnen worden waargenomen. Zo kunnen hoge kosten van uitval en herstel worden voorkomen. Vanzelfsprekend dat productie bedrijven, bouwbedrijven, installateurs en gebouw eigenaren steeds vaker gebruik maken van een thermografie.

Voordelen van thermografie

  • Snel
  • Contactloos
  • Kostenbesparend
  • Onafhankelijk onderzoek
  • Uitgebreide woning opname
  • Heldere rapportages

De kosten van thermografie

De kosten van een thermografisch onderzoek van een woning door een Level 3 thermograaf zijn vanaf slechts €350. Voor een meer uitgebreide bouwkundige inspectie of  voor de inspectie van bedrijfsgebouwen en productie faciliteiten geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografisch onderzoek aanvragen!

Datum 22 juni 2019 Energielabel Groningen