Thermografie

Bouwkundige thermografie GroningenThermografie

Bij thermografie maakt Energielabel Groningen gebruik van een hoogwaardige warmtebeeldcamera. Deze camera is in staat om warmte te meten en om te zetten in beeld. Een groot voordeel van een thermografisch onderzoek is dat het onzichtbare problemen in één oogopslag duidelijk maakt. Op een warmtebeeld is precies te zien waar in een gebouw warmte verloren gaat of waar schimmelgroei kan ontstaan.

“Dankzij een thermografische inspectie  zijn wij eindelijk af van de tocht & kou in huis!”

Energielabel Groningen

Energielabel Groningen heeft een level 1 & 2 opgeleide thermograaf en is in het bezit van een geavanceerde warmtebeeldcamera. Wij doen hiermee thermografisch onderzoek in gebouwen in Groningen, Friesland en Drenthe. Energielabel Groningen is jouw partner in energiebesparing, wij kunnen helpen bij het oplossen van vele van klachten zoals: isolatieproblemen, schimmelvorming, vochtproblemen, lekkages en tochtklachten.

Omstandigheden

Een onderzoek naar warmteverlies of isolatieproblemen vraagt om bijzondere weersomstandigheden. Het is belangrijk is dat er voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaat. Een verschil van ten minste 10 graden Celsius is noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat de zon, harde regen en wind geen verstoringen geven. Vandaar dat wij thermografisch onderzoek uitvoeren bij koele rustige weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Thermografie

Thermografie kan in veel gevallen uitkomst bieden. Zoals bijvoorbeeld bij de controle van zonnepanelen of de controle van de kwaliteit van isolatie. Ook lekken in daken, CV leidingen en vloerverwarming systemen kunnen met thermografie worden opgespoord. Zo kunnen hoge kosten voorkomen worden. En dat alles snel en op afstand, dus zonder kostbaar breekwerk. Vanzelfsprekend dat gebouweigenaren, bouwbedrijven, aannemers, installateurs en woningeigenaren steeds vaker gebruik maken van een thermografie om inzicht te krijgen in de kwaliteit van gebouwen en installaties.

Voordelen

  •  Snel
  •  Kostenbesparend
  •  Onafhankelijk onderzoek
  •  Uitgebreide woning opname
  •  Heldere rapportages

De kosten van een thermografisch onderzoek van een woning zijn vanaf €250. Voor de inspectie van overige gebouwen geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografisch onderzoek aanvragen!

Datum 29 april 2017 Energielabel Groningen