Thermografie vloerverwarming

Thermografie vloerverwarming GroningenThermografie vloerverwarming

Wil je gaan verbouwen, maar is het niet bekend waar de leidingen van de vloerverwarming lopen? Neem dan contact op met Energielabel Groningen. Met gebruik van thermografie kunnen wij de leidingen van je vloerverwarmingssysteem precies lokaliseren. Vervolgens tekenen we het patroon van de leidingen uit, zodat je zonder risico op schade in de vloer kunt breken, boren of zagen.

Lekkage vloerverwarming

Een lek is met het blote oog lastig op te sporen. Een duidelijke aanwijzing voor een lekkage in de vloerverwarming is drukverlies is in het verwarmingssysteem. Wanneer je vermoed dat er sprake is van lekkage dan is het zaak om dit snel op te laten sporen voordat er kostbare gevolgschade ontstaat. Thermografie is hiervoor de aangewezen manier.

Lek opsporen met thermografie

Met gebruik van thermografie kan Energielabel Groningen een lekkages snel opsporen. Een lek in de leiding van de vloerverwarming geeft een afwijkend warmtebeeld in de vorm van een uitwaaierende vlek, die met een warmtebeeldcamera waar te nemen is. Thermografie maakt het hierdoor vaak mogelijk om een plaatselijke reparatie uit te voeren zonder dat de hele vloer opengebroken hoeft te worden. Met gebruik van thermografie kunnen zo vaak hoge kosten van reparaties en gevolgschade voorkomen worden.

Energielabel Groningen

Energielabel Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, jouw partner in energiebesparing, energielabel, maatwerkadvies, binnenklimaat, thermografie – ITC Level 3 – en Blowerdoor. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

 

Datum 13 januari 2018 Energielabel Groningen