Warmtebeelden

Thermografie bij zonnepanelen en zonneparken

Warmtebeelden

Met gebruik van warmtebeelden laten wij precies zien waar in een woning of gebouw warmte verloren gaat door luchtlekken of isolatieproblemen. Daarnaast doet Energielabel Groningen onderzoek naar de oorzaken tochtklachten, vochtproblemen, schimmelvorming, verwarmingsgebreken en lekkages. Bovendien zijn wij gespecialiseerd in de inspectie van zonnepanelen, zonneweides en zonneparken.

Omstandigheden bij thermografie

Een onderzoek naar warmteverlies of isolatieproblemen met gebruik van thermografie vereist specifieke omstandigheden. Er moet voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten bestaan om een duidelijk beeld te krijgen, verschil van ten minste 100C is vereist. Ook is het belangrijk dat de zon geen verstoringen geeft. Energielabel Groningen voert om deze reden gebouw thermografie inspecties ter controle van isolatie bij gebouwen uit bij koele weersomstandigheden, vanaf 5 graden, vóór zonsopkomst.

Afspraak voor thermografie

Wilt u warmtebeelden van een woning of een bedrijfsgebouw laten maken? Neem dan op tijdig contact op, wij lopen van te voren een aantal vragen over het gebouw en de eventuele te onderzoeken problemen door. Zodra de weersomstandigheden juist zijn voor een inspectie nemen wij contact op voor een definitieve afspraak voor thermografie.

Enkele voorbeelden van thermografie

Hieronder ziet u een aantal warmtebeelden, dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden met gebruik thermografie bij Energielabel Groningen.

De kosten van thermografie

De kosten van het maken van warmtebeelden van een woning door een Level 3 gecertificeerd thermograaf zijn vanaf slechts €295. Voor een bouwkundige thermografie of de inspectie van overige gebouwen geven wij graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een thermografie inspectie aanvragen!

 

Datum 5 juli 2018 Energielabel Groningen