Maatwerkadvies bedrijf

Energielabel Groningen voorziet een bedrijf van een maatwerkadvies energiebesparingMaatwerkadvies energiebesparing bedrijf

In een maatwerkadvies energiebesparing laat Energielabel Groningen zien welke energiebesparende maatregelen in een bedrijf het meest rendabel zijn. Het maatwerkadvies bevat een officieel energielabel en een aantal pakketten met energiebesparende maatregelen. Ook geeft een maatwerkadvies de kosten en terugverdientijden van de geadviseerde maatregelen weer.

Energiebesparing

In een bedrijf zijn vaak veel mogelijkheden voor energiebesparing te vinden. Uit ervaring blijkt dat er vaak een besparing op de kosten van het energieverbruik van 30 tot wel 70 procent haalbaar is.

Energiebesparing in 3 stappen

Bij het opstellen van een maatwerkadvies energiebesparing voor een bedrijf volgt Energielabel Groningen de volgende 3 stappen:

  1. Beperk de behoeft aan energie en voorkom energieverspilling.
  2. Maak maximaal gebruik van duurzame energie bronnen.
  3. Maak wanneer dat noodzakelijk is zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele energie.

Investeren in energiebesparing loont

Een investering in energiebesparing verdient zich zelf vaak al snel  terug door lagere kosten van het energieverbruik. Bovendien verbetert het comfort in een bedrijf in veel gevallen na uitvoering van energiebesparende maatregelen. Uit onderzoek blijkt dat een verbeterd comfort voor werknemers bijdraagt aan een lager ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Energie besparen loont niet alleen bij oude gebouwen, door snelle technische ontwikkelingen en prijsdalingen valt ook bij ook bij jongere bedrijfsgebouwen vaak een flinke energiebesparing te behalen.

Energie Investerings Aftrek (EIA)

Wil je als winstgevend bedrijf investeren in energiebesparing dan kom je in aanmerking voor Energie Investerings Aftrek. De EIA is een belastingaftrek regeling waarbij de volledige investering in energiebsparing tegen 42 procent van de winst van een bedrijf kan worden afgetrokken. De netto besparing is hiermee ongeveer 10 procent.

Energielabel Groningen

Energielabel Groningen is onderdeel van Energiekeurplus, een onafhankelijk energieadviesbureau voor de particuliere- en zakelijke markt. Wij zijn gecertificeerd EPA-U adviseur en partner van gebouweigenaren en bedrijven in energiebesparing, energielabel en thermografie. Wij werken in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

 

Datum 26 december 2016 Energielabel Groningen