Vloerisolatie in Groningen regel je voordelig via Energielabel Groningen

Vloerisolatie in Groningen

Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis. Je vloer kan door het aanbrengen van isolatie wel 4 graden warmer worden. Het isoleren van je vloer is een zeer effectieve manier om je energieverbruik te verminderen. Door te isoleren verliest je huis minder warmte en hoeft de verwarmingsketel minder hard te stoken.

Bespaar je meer dan je denkt

Met vloerisolatie daalt je gasverbruik gemiddeld met 325 m3 per jaar. Dat scheelt je 190 euro per jaar op je energierekening. Bovendien is het goed voor het milieu, het scheelt gemiddeld 580 kilogram CO2 uitstoot per jaar.

Is mijn huis geschikt voor vloerisolatie?

Woningen van voor 1980 hebben vrijwel altijd een ongeïsoleerde begane grond vloer. Is er een hoge kruipruimte onder de begane grond vloer aanwezig dan kun je de vloer makkelijk laten isoleren. Wanneer er een lage, of helemaal geen kruipruimte is dan is vloerisolatie iets lastiger aan te brengen.

Voordelen van vloerisolatie

Het isoleren van je vloer zorgt voor minder tocht in huis en een warmer vloeroppervlak. De warmte in huis wordt gelijkmatiger verdeeld. Bovendien kan er minder vocht vanuit de kruipruimte je huis binnen komen.  Hierdoor ontstaat er een gezonder binnenklimaat.

Vloer isoleren, maar hoe?

Een vloer kan op verschillende manieren worden geisoleerd. Bijvoorbeeld door middel van steenwol of tempexplaten. Ook kan er PUR schuim tegen de onderkant van de vloer worden gespoten. Verder bestaat er reflecterende isolatiefolie. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn om jouw vloer te isoleren, neem contact op met Energielabel Groningen en vraag een isolatieadvies aan!