Spouwmuurisolatie via Energielabel Groningen

Spouwmuurisolatie Groningen

Met spouwmuurisolatie kun je flink op je energierekening besparen! Op elke vierkante meter metselwerk bespaar je wel 10 m3 gas per jaar. Spouwmuurisolatie is voordelig, een investering in isolatie verdien je dan ook in korte tijd weer terug. Vaak is dit al tussen de 3 en 5 jaar.

Spouwmuurisolatie verhoogt je wooncomfort

Isolatie in je spouwmuur zorgt ervoor dat muren geen kou meer afgeven en de temperatuurverdeling in huis veel gelijkmatiger wordt. Bovendien worden met het aanbrengen van muurisolatie veel naden en kieren in je woning afgedicht. Dat betekent geen tocht meer in huis, een hoger wooncomfort en bovendien flink energie besparen.

Gezond leefklimaat

Doordat het oppervlak van de muren in huis na het isoleren warmer blijft, is condensvorming verleden tijd. De muren blijven warm en droog en schimmels hebben geen kans meer. Dit levert een gezonder binnenklimaat op voor alle bewoners in huis.

Soorten spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie bestaat in verschillende vormen: de spouw kan worden gevuld met PUR (polyurethaan) schuim, thermoparels of isolatie wol. Ben je benieuwd welke mogelijkheid geschikt is voor jouw spouw? Vraag een isolatieadvies aan via Energielabel Groningen.

Is mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Woningen van voor 1975 hebben vrijwel altijd een ongeisoleerde spouwmuur. Bij een spouw van minimaal 40 mm breed is na-isolatie meestal mogelijk.

Hoe gaat spouwmuurisolatie in zijn werk?

In de buitenmuur worden kleine gaten in de kruisingen van de voegen geboord.  Met een speciaal luchtdrukpistool wordt het isolatiemateriaal in de spouw geblazen. Na het isoleren worden de gaten weer met specie in de kleur van de voeg afgedicht.

Hoe lang duurt het isoleren?

Het isoleren van een spouwmuur  van woning is meestal binnen een dag klaar.