Energielabel utiliteit

Energielabel Groningen voorziet een bedrijf van een energielabel utiliteit

Energielabel utiliteit

Energielabel Groningen is gecertificeerd als EPA-U adviseur, wij voorzien gebouwen, zoals winkels, kantoren, scholen, sport- en zorgcentra en overheidsgebouwen van een officieël energielabel utiliteit of een uitgebreid maatwerkadvies energiebesparing.

Het energielabel utiliteit

Het energielabel voor de utiliteit deelt gebouwen met en gelijke functie afhankelijk van hun enerzuinigheid in klassen in. De energie klassen lopen van A tot G, waarbij A de hoogste en G de laagste klasse is. Klasse A is weer onder verdeeld in A++, A+ en A.

Het energielabel voor een utiliteitsgebouw wordt bepaald op basis van de mate van isolatie van de vloer, de muren, de ramen en het dak. Ook wordt door de EPA adviseur gekeken naar de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en duurzame technieken. Een energielabel is 10 jaar geldig na opname datum en mag alleen worden vertrekt door een gecertificeerd EPA-U adviseur.

Verplicht energielabel utiliteit

Vanaf 1 januari 2008 is een energielabel utiliteit verplicht bij verhuur of verkoop van een bedrijfspand. Bovendien is het vanaf 1 juli 2014 voor ieder publiek toegankelijk gebouw groter dan 500 m2 verplicht om te zijn voorzien van een energielabel én dit label op een zichtbare plaats op te hangen. De overheid gaat hierop controleren, bij niet voldoen aan deze verplichting wordt een boete opgelegd die kan oplopen tot maar liefst €20.750!

De kosten voor een energielabel utiliteit zijn afhankelijk van de grootte van het pand, het type bedrijf en de aanwezigheid van bouw- en installatie tekeningen. Vul de gegevens in in het onderstaande contactformulier en wij geven graag een offerte op maat.

Ja, ik wil graag een offerte aanvragen voor een energielabel!

Tekeningen niet beschikbaar

Datum 20 december 2015 Energielabel Groningen